Ett förnämt område

Östermalm är känt för att vara ett av de mest tjusiga områdena i Stockholms innerstad. Här finns exklusiva bostadskvarter med alla attribut som tillkommer i form av välklädda människor, flotta bilar och väl efterhållen gatumiljö.

Den som reser till Stockholm och vill bo i stadens finaste del väljer ett hotell på Östermalm.

Hotellen på Östermalm följer givetvis samma standard som allt annat i stadsdelen – de är exklusiva, sofistikerade med god service.

De tjusiga hotellens högkvarter

Det finns mängder av fyrstjärniga hotell på Östermalm som du kan läsa om på Hotellöstermalm.se. Nedan följer en lista över några av Östermalms mest omtyckta hotell:

  • Elite Eden Park Hotel
    Ett modernt designhotell som ligger bara ett stenkast från träffpunkten Stureplan. StureplanHotellet har både pub och restaurang och är lite av en samlingsplats även för personer som inte inhyses i hotellet.

  • Hotel Diplomat
    Från Hotell Diplomat får man enastående utsikt över Nybrokajen. En mysig wellnessavdelning med pool, bastu och gym finns att tillgå utan extra kostnad.

  • Hotel Stureplan
    Flotta Hotel Stureplan ligger i en sekelskiftesbyggnad i Stockholms allra hetaste område. Man kan välja mellan att hysas i rum med modern inredning, eller gustaviansk. Den höga standarden är dock densamma i alla rum.

Östermalm vs. Södermalm

Östermalm brukar jämföras med Södermalm som är en annan del av Stockholms innerstad där attityden traditionellt sett är något mer bohemisk och arbetarklassromantiserad. De två områdena har en viss jargong gentemot varandra där invånarna av Södermalm påstår att de ogärna hänger i Östermalm och vice versa. Som turist i Stockholm får man dock stor behållning av både Södermalm och Östermalm, samt resten av Stockholms innerstad.