Stockholm City

Nacka ligger bara 5-10 minuter från de centrala delarna av Stockholm. Så om du behöver tips på aktiviteter när du är på besök i Nacka finns det gott om alternativ om du tar dig in till Stockholm. Vi rekommenderar att du tar dig in till city genom att åka kommunalt och du hittar alla tider på sl.se.

Gamla stan, Europas största och bäst bevarade medeltida stadsdel hittar du där Stockholm först bildades som en borg på tidigt 1100-tal. boka hotellHela Gamla stan är som ett levande museum, gångvänlig och fylld med sevärdheter, attraktioner, restauranger, kaféer, barer och shopping. De smala slingrande kullerstensgatorna ger Gamla Stan en unik karaktär. Hela området är som hämtad ur en saga, speciellt på vintern. Det är platsen att gå för hitta svenska hantverk, prydnadssaker och härliga souvenirer. Om du funderar på hotell i City så är Hotell Hilton vid Slussen en favorit.

Stockholm vid vattnet.

Stockholm måste upplevas från vattnet. En stad byggd på 14 öar erbjuder självklart ett oändligt antal fantastiska utsikter över vatten och se till att
ta en båtsightseeing i staden när du ändå är på besök.
Vasamuseet är en femstjärnig attraktion på Djurgården. Det 230-fot långa regalskeppet Vasa sjönk på hennes jungfruresa år 1628 i Stockholms hamn och bärgades inte förrän 1961. Under nästan ett halvt sekel Vasa har långsamt och omsorgsfullt restaurerats till nära nog ursprunglig prakt.
Moderna Museet är en av de världens främsta museer för internationell konst från 1900-talet och 2000-talet och ligger på den vackra ön Skeppsholmen. En fantastisk samling av svenska och internationella mästerverk från förra århundradet. Ett utmärkt program av tillfälliga utställningar, en museibutik med ett stort utbud av varor, och en charmig restaurang med härlig utsikt över till Djurgården och Strandvägen.
Stadshuset är Stockholms praktfulla landmärke, byggd som ett överdimensionerat italienskt renässanspalats i början av 1900-talet. Besök de berömda Blå och Gyllene salarna, där Nobelbanketten firas den 10 december varje år. Enbart guidade visningar. Missa inte utsikten från stadstornet om du besöker Stockholm under sommaren.